netpano.com -
Web Netpano.com   BİZE ULAŞIN |
20 November 2008 Thursday

Yazarlar

Feyzeddin ALPKIRAY
KİTAP ÖLÜR MÜ – 2

Fahri SARRAFOĞLU
İŞTE KRİZDEN ÇIKIŞ YOLU

Zübeyir SOMUNCU
OBAMA İLE RENGİNİ BULAN COCA COLA VE ABD’NİN GELECEĞİ

Feyzeddin ALPKIRAY
KİTAP ÖLÜR MÜ ?

Dedekorkut EVLİYAOĞLU
MEDYA PATRONLARI HANGİ TELEFON HATTINI KULLANIYOR?

Zübeyir SOMUNCU
BELİRLENEN GÜNDEMLER "ZİHNİMİZE KANCA ATARKEN" NEYİ GİZLİYOR???

Fahri SARRAFOĞLU
KRİZ TELALIĞI MI?

Dedekorkut EVLİYAOĞLU
ADANA VALİSİ'NİN YEŞİL KART İPTAL YÖNTEMİ ‘NİN ARTISI EKSİSİ

Zübeyir SOMUNCU
TÜRKİYE`DE ÇOCUKLARI TAŞLI DİRENİŞÇİ YAPMAK İSTEYENLERİN SİNSİ STARTEJİSİ NEDİR?

Erol DERMAN
G(8)-9' LARIN SIRLARI

Dedekorkut EVLİYAOĞLU
SOSYETE'NİN YENİ MODASI AMERİKA'DAN YOK PAHASINA 5-10 EV ALMAK

Zübeyir SOMUNCU
GENELKURMAY’A KUCAK AÇAN DİYARBAKIR AK PARTİYE KEPENK KAPATTI

 

Netpano Anasayfa > Haber detayı


Kaynak:Haber Merkezi  
netapno.com  -  - Tuesday, August 05, 2008 - 00:00:00  
Genelkurmay'dan  Zehir Zemberek Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı YAŞ kararları ile ilgili basında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.


İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması:

"Bugün (05 Ağustos 2008) bazı basın ve yayın organlarında ve bazı kişilerin beyanatlarında “son Yüksek Askeri Şura’da neden hiç bir askeri personelin ihraç edilmediği” konusunda haber ve yorumlara yer verildiği izlenmiştir.

Basında bu duruma doğrudan veya ima yoluyla getirilmeye çalışılan açıklamaların tamamı hayal mahsulüdür. Yüksek Askeri Şura kararlarını asılsız senaryolara bağlayan yorumlar, her türlü insani ve hukuksal bağlamda uygun ve makul olmayan yaklaşımlardır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin temeli olan disiplinden sarfınazar edilmesi veya bunun müzakere konusu yapılması asla söz konusu değildir.

Bilinmelidir ki, Yüksek Askeri Şura’nın ihraç kararları, bazı kesimleri mutlu veya mutsuz etme amacına yönelik değildir.

Haklarında tekemmül etmiş, yeterli şekilde delillendirilmiş dosyalar bulunan ve suçlu oldukları şüphe götürmeyen kişilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin kesilmesi doğaldır ve bunda hiç bir tereddüt yoktur. Ancak, hukuki yeterlilik ve dayanaklar açısından, ayırma kararına esas teşkil eden tutum ve davranışların tespiti ile ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla uzun süre alabilmektedir.

 Hiçbir somut bilgiye sahip olmadan, asılsız iddialarla Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Yüksek Askeri Şura’ya mesnetsiz saldırılarda bulunulması, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden siyasi çıkar elde etme yanılgısının bir tezahürü olarak görülmekte ve üzüntü ile karşılanmaktadır.

Öte yandan, bir siyasi parti temsilcisinin, meslek yaşamı boyunca terör örgütlerinin hedefi haline gelen ve dört kez suikast teşebbüsüne maruz kalan Sayın Genelkurmay Başkanı için anormal bir fiyatla araç satın alındığı şeklindeki sözleri, mesnetsiz olduğu kadar ibret teşkil etme özelliği de taşımaktadır.

Sayın Genelkurmay Başkanı’nın emeklilik döneminde korunması amacıyla, zırh korumalı bir araç satın alındığı doğrudur. Ancak, söz konusu araç kişisel bir araç değildir ve devlet malı olması nedeniyle her hangi bir gümrük ödenmeksizin alınmıştır. Satın alma işlemi, tamamen devletin yasal mevzuatı ve yerleşik kurallarına uygun olarak yapılmıştır.

Ayrıca, aynı siyasi parti temsilcisinin bu tür mesnetsiz yorumlara dayanarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile başka bir siyasi parti arasında yakınlık ilişkisinden bahsetmesi hazin bir iftira ve talihsiz bir değerlendirmedir. Kamuoyuna saygı ve ibretle duyurulur."

Eleştirilerin hedefi CHP ve Mengi

Genelkurmay'ın yaptığı açıklamayla hedef aldığı isimler CHP ve Vatan yazarı Ruhat Mengi oldu. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Yüksek Askeri Şura’dan ihraç kararı çıkmamasını “Hükümet ile Genelkurmay arasında sıcak bir ilişki olduğu kanısındayım. Laikliğe karşı hiçbir dosyanın gelmemesi ilginç...” diye yorumlamıştı. Vatan yazarı Ruhat Mengi ve Hürriyet yazarı Bekir Coşkun da bugün benzer ifadeleri köşelerine taşımışlardı.

 



 YORUMLAR
Önder Özdoğan / 8/6/2008 11:11:30 PM
HP böyle devam etsin maşallah çok güzel GİDİYOR..

bu gibilerin bulunması gerekli,sanırım baykal göç edene kadar milletin iradesini kaybetmeye devam edicek,çok buyuk kan kaybetmiştir bu hamleyi yapmaz diyordum ama oda oldu artık CHP iflah olmaz...

Söylettirene VE yaptırana bakmak lazım...


Sezin Ilıca / 8/6/2008 6:32:01 AM
HP irticai sebeplerden ihraç gelmemesine bozulmuş, aslında TSK'de irticaci kime deniliyor, bunun tanımı nedi bilemiyorum, ancak CHP yıllardır süre gelen ihraçlar neticesinde ihraç edecek adam kalmadı, ya da en azından bu sene yok savımıza inanmayacaktır. Peki CHP, Ruhat Mengi, Bekir Coşkun gibileri irticaciların olduklarını nereden biliyorlar. Odasında seccade bulunan biri mesela irticacı mıdır, ya da Kuran okuyan bir subay irticacı mıdır. Açıkcası ben CHP'nin irticaci tanımlamasını da çok merak ediyorum.




 YORUM YAZ
Uyarı(!):
Hakaret içeren yorumlar kabul edilmez.
Türkçe imla kurallarına büyük bir oranda uymayan yorumlar reddedilir.
Yorumların sorumlulugu size aittir.
(Gerekli) (Gerekli)


 DİĞER HABERLER
  "Can"ımızı Yaktılar
  Türkiye'yi Ayağa Kaldıracak Fotoğraf
  Bor operasyonu: Piyasalar Alt Üst Olacak!
  Somali Üzerinden Afrika'yı İşgal Planları
  ABD'li Subay Habis Bile Yatmadı
  Erdoğan, Her Aileye 3 Çocukta Israrlı
  Obama Kimdir ? Nasıl Başardı
  Adana Valisi'nden Şok Uygulama
  Resepsiyonda Başörtüsüne Tepki!
  İstediklerini Öldürüyorlardı

Bu kategorideki tüm haberler için tıklayınız.




Subscribe to Netpano
'Her gün bir bilgi servisi' okurlarımızdan ilgi görmeye devam ediyor. Bilgilerini paylaşan okurlarımız gözden kaçan ilginç bilgilere grubumuza atarak bizler ile paylaşmaya devam ediyor.Türkiye'de ve Dünyada meydana gelen olayların bildiğimiz gibi gelişmediğini söyleyen bizler; sizlerinde tartışıp bilgilerinizi aktarmanızı istiyoruz. Yapmanız gereken tek şey yahoo grubumuza üye olmak.

 
Telif hakkı 2000 -2007 netpano.com. Tüm hakları saklıdır.  
   
Telif hakkı ©1998-2007 Netpano.com. Bu sitenin bütün hakları saklıdır. Yayınlanan haber ve makaleler kaynak gösterilerek içeriği
değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. netpano.com sitesinde yayınlanan yazılar
yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.
Hosting Networx e-Media Solutions

Türkçe Bilgi