Netpano Anasayfa > Haber detayı


Kaynak:Cihan.com.tr  
netpano.com  -  - 10 Nisan 2009 Cuma - 00:00:00  
Düşen THY Uçağındaki ABD Sırrı Neydi?

 

Geçen ay Amsterdam'daki Schiphol Havaalanı'na inişe geçtiği sırada düşen Türk Hava Yolları'nın Tekirdağ isimli uçağında bulunan ve Amerikan Savunma Bakanlığı'na ait gizli bilgiler içeren bir dizüstü bilgisayarın, kazadan hemen sonra savcılık tarafından alınıp Amerikalı yetkililere teslim edildiği ileri sürüldü. Telegraaf Gazetesi tarafından öne sürülen iddiayı doğrulayan Haarlem Savcılığı, Amerikalı yetkililerin isteği üzerine söz konusu bilgisayarın kazadan yaklaşık iki saat sonra alınıp kendilerine teslim edildiğini açıkladı. Bilgisayarın daha sonra özel bir uçakla Amerika'ya götürüldüğü kaydedildi.

Kazadan hemen sonra Amerikanın Lahey'deki Büyükelçiliği'nin ilgili bölgenin savcılığını arayarak, başkalarının eline geçmeden söz konusu bilgisayarın alınıp kendilerine teslim edilmesine dönük istekte bulunduğu ve savcılığın da bunu yerine getirdiği öne sürüldü. Gazete, Hollandalı yetkililerin bilgisayarın içindekilere dokunmadıklarını da yazdı.

Kazada hayatını kaybeden Boeing firması yetkililerinden birisine ait olduğu belirtilen bilgisayarda, geliştirilmiş radar sistemlerine ilişkin gizli bilgilerin yer aldığı kaydedildi. Gazete de ayrıca, Amerikan Savunma Bakanlığı'nın bir projesi için çalışan Boeing firmasına bağlı uzmanların İstanbul'dan Seattle şehrine gitmek üzere oldukları da ileri sürüldü.



 YORUMLAR
nedim alagöz / 13.04.2009 14:30:43
ktan abim yeni yazı bekliyoruz hasretle.


vedat sarı / 12.04.2009 18:55:30
ore hava yolları thy uçağı discovery hepsi tamamlandı.Oktan abiyi kutlarım.


SEDAT ESENYEL / 12.04.2009 16:32:59
akikaten kutlarım Oktan keleş beyin istikbaratı birkez daha aynen çıktı helal olsun.


ahmet erdem / 11.04.2009 19:54:01
ktan keleşin savaşlar havada oluyor tezi doğrulandı,.




 YORUM YAZ
Uyarı(!):
Hakaret içeren yorumlar kabul edilmez.
Türkçe imla kurallarına büyük bir oranda uymayan yorumlar reddedilir.
Yorumların sorumlulugu size aittir.
(Gerekli) (Gerekli)


 DİĞER HABERLER
  Türkiye,75 Milyona Dayandı
  İngiliz Belgelerinde İlginç Türkiye Notları
  Dizi Sektörü Reyting Şikesiyle Sarsılıyor
  İPhone Ggmail ve Blackberry Kulanıcıları İzleniyor.
  Milli Savunma Bakanını Siviller Koruyacak
  İslami, Muhafazakar Moda Patlama Yaptı
  Milli Korvet Donanmaya Katıldı
  PKK-MİT Kasedi Üzerinde Oynandı İddiası
  İstanbul'un Silueti Adım Adım Değişiyor
  F-16'lar Artık İsrail'i Dost Olarak Görmüyor

Bu kategorideki tüm haberler için tıklayınız.




 
 
Telif hakkı 2000 -2007 netpano.com. Tüm hakları saklıdır.  
   
Telif hakkı ©1998-2011 Netpano.com. Bu sitenin bütün hakları saklıdır. Yayınlanan haber ve makaleler kaynak gösterilerek içeriği
değiştirilmemek şartıyla hertürlü medya ortamında kullanılabilir. netpano.com sitesinde yayınlanan yazılar
yazarların kendi kişisel görüşleridir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazıyı yazan yazarına aittir.
Hosting Networx e-Media Solutions

Türkçe Bilgi